Shetlandsponyer / Hingst

Hingst

Zeldzaam van Geldersoord

 
Zeldsaam er en 10 årige hingst, som er 98 i stg og kåret i 1 kl i Holland.
 
Han er købt og hentet hjem november 2015, og jeg regner med at han står til rådighed til bedækning med EU licens, fra foråret 2016.
Han skal naturligvis stile til dansk matrialeprøve 2016 og kåring enten i 2016 eller 2017
 
 
 
 
 Afstamningsoplysninger på Zeldzaam v. Geldersoord
Zeldzaam er ud af den røde 1. præmie hoppe Olly v. Geldersoord. Olly er selv 100 % marshwood, da hun er efter hingsten On the Rocks of Marshwood og ud af hoppen Bloom of Marshwood – begge kendte og meget anerkendte blodlinjer som har præsteret i både avlen og til shows i Holland og ligeledes i store dele af Skandinavien.
Bloom er selv en af de få Kroon Super Preferenter, hvilket borger for både stor avls samt show værdig. Bloom er udover at være mor til Olly også mor til:
• Blossom v. Bunswaard, 1. præmie – mor til flere hopper med 1.præmie bl.a Glossy v. Bunswaard
• Hickory v. Bunswaard, 1. præmie, kroon preferent, mor til Discovery af Jäboruder 1. klasse i DK
• Kevin v. Bunswaard, godkendt 1. præmie hingst med Licens for life
• Posy v. Geldersoord, Diplom med 42 point, SUCH
• Roshilda af Jäboruder, Guld-diplom, SUCH, Preferent hoppe i NL
• Tupilak af Jäboruder, udstillet med op til 43 point, BIS, Super SUCH, Champ Ung.sto x 3, 2 x Champ.sto
On the Rocks of Marshwood, som må siges at have sat et tydeligt præg i den hollandske, han er gennem deres far bror til Jolly Roger of Marshwood, og går yderligere tilbage til Marshwood P linjen, hvorfor han gennem deres fælles mor, også er bror til de 2 hollandske avlshingste Boss v.d Browerij og Edmund v.d Browerij. On the Rocks of Marshwood er far til intet mindre end 60 stk. 1. præmie hopper i Holland, samt han far til den skønne hingst Olympia v. Geldersoord, som er præmie hingst i Tyskland og fløjhingst og champion vinder i Sverige. On The Rocks har et avlsindex på hele 15.66.
Far til Zeldzaam er den kendte sorte hingst Helmut v.d. Brouwerij. Helmut er vist med hele 6 x 1. præmier og Licens for life i NL. Han har et højt avlsindex, og er blandt andet far til Skerry v. Geldersoord, som er 3 x National Champion og yderligere 2 avlshingste med 1. præmie. Senest i jan 2016 fik endnu en Helmut søn igennem kåring i NL, også han fik 1. præmie. I Denmark er Helmut far til hoppen Tea Rose v.d. Abeele, kåret i 1.klasse på fløjen. 
 
 
Helle Bundgård