Nyheder

15 JANUAR
 
Vi har den første uge i året været på ferie i Holland. Med og havde vi vores dejlige vennepar Mette og Jeppe samt vores hingst Zeldzaam v Geldersoord.
 
Zeldzaam var indstillet til at få sin licens for livet, pga sine meritter for sine afkom, dog skulle han fremvises dernede til deres hingstekåring, så bil og trailer blev pakket og vi drog syd på...
Vi var rådet til at deres avlsforening om at lade en hollænder vise ham, da det er anderledes end herhjemme og vi kunne ikke sproget..
Det var ingen problem, for nogle af vores hollandske venner Wim og Miranda ville gerne hjælpe, de har selv benyttet Zeldzaam i avlen så syntes det var spændende.
De skaffede husly til både os og Zeldzaam og kom og hjalp med det sidste klargøring og derefter var vi rundt på stutteribesøg..
Det var en fantastisk tur, og vil takke de danske tilskuer for at komme i stalden og hilse og gratulere, sikke en opbakning TAK
 
Nu er Zeldzaam færdigkåret og kan nu benyttes i mange år.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
15 januar 2018
 
Da jeg har fået ny pc, havde jeg mistet mit login og derfor er der et mangel af nyheder på min hjemmeside...
 
MEN vi har været meget igennem i 2017, vi fik 6 fantastiske føl efter vores hingst Zeldzaam v Geldersoord, 4 hopper og 2 hingste.
 
MEN den 25 aug fandt vi ud af at vores føl Hedens Tira var syg af salmonella, så besætningen måtte lukkes ned i 2 mdr.... og vi kom derfor ikke til de første følskuer eller hingstekåringen med vores unghingst.
Heldigvis ramte det kun Tira og hun er frisk igen.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
7 APRIL 2017
 
Den 31 marts 03.45 kom årets første føl.
Det var Vestbjergs Tenna som fik et smukt hoppeføl efter Zeldzaam v Geldersoord.
Hun er døbt Hedens Tala og var 63 cm ved fødslen.
 
 
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
MARTS 2017
 
Den 25 marts var vi til det årlige generalforsamling i shetlandsforeningen.
Vi fik dette flotte diplom som bevis på Hedens Tunika var vinder af Matrialeprøven Jylland for hopper.
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
OKTOBER 2016
 
Sikke en dag....netop kommet hjem fra shetlandsforeningens Matrialeprøve, hvor vi havde vores 4 års hoppe Hedens Tunika med. Hun har været i træning hos vores dejlige venner Mette Seedorff og hendes mand Jeppe Seedorff som ejer Tunikas lillebror Hedens Toyota. Tunika viste sig fra den bedste side, og fik : 10 Temperament 10 i arbejdsvilje 10 lydighed for hjælpere, villighed 8 skridt 8 trav 9 overgang og bøjninger 9 brug af hjælpere 9 nøjagtighed i figurerne ekvipagens stand, tilpasning og harmoni 10 Vinder af Matrialeprøven for hopper og vallakker i jylland 2016. Tusind tak for alle de flotte præmier og hilsnerne i dag, og endnu en gang en KÆMPE TAK til Hr og Fru Seedorff.<3
 
 
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
4 SEPTEMBER
Sikke en dag vi havde i går, vi havde valgt at udstille på sensommerskuet i Billund med 4 stk ponyer. Det bliver en dag som vi aldrig glemmer♥ alt var godt tilrettelagt, skønt skønt rent og flot sted med masse af plads, og meget hjælpsomme folk som havde knoklet for dette super arrangement. Først havde vi føllet Hedens Tippi i ringen som blev nr 2 med flotte 40 point. Bagefter havde vi Hedens Asti på 1 år , hun gik fløj med 42 point. I show delen havde vi Hedens Trine på 3 år, hun blev flot nr 2 med 23 point og til sidst havde vi Hedens Tineke med som følhoppe. Hun gik også fløj med 24 point og blev i Show delen reserve BIS. Til sidst blev Hedens Asti finalevinder og vandt titlen som BEST IN SHOW 
 
 
 
 
 
 
 
30 JULI
 
Vi har den 30 juli været til det årlige dyrskue i Hobro, vi havde valgt at tage deputanten Hedens Trine med, hun gik flot nr 2 i tre års holdet, med flotte 23 point.
Og endelig kom dagen hvor jeg kunne udstille Hedens Tineke som følhoppe, hun gik også flot nr 2 med 23 point og fik ærespræmie.
 Tinekes føl Hedens Tippi blev skuets bedste shetlænder føl og vores solgte opdræt Hedens Toyota på 2 år blev bedste vallak med 23 point.
 
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DEN 19 JUNI
 
I tirsdags den 14, fik vi scannet alle de bedækkede hopper drægtige, så nu mangler Tineke at komme i brunst så hun kan bedækkes.
Alle er holdt i første forsøg og alle er bedækket ved Zeldzaam.
 
 
Den 28-29 maj var vi til Landbrugsmesse i Gl.Estrup, i år havde vi Ejstrups Pita på 3 år som gik fløj med 23 point og ærespræmie, og Vestbjergs Tenna som gik nr 3 med 23 point.
Igen i år, var der særdeles god stemning og meget hygge i shetlænderstalden :) 
Glæder os allerede til næste år.
 
 
 DEN 15 MAJ
 
Den 3 maj kom endnu et smukt hoppeføl efter Hedens Tineke og Stjernens Pippin. Hun er døbt Hedens Tippi.
 
 
 
Den 9 Maj kom sidste føl i år og Vestbjergs Tassis sidste føl, også et dejlig hoppeføl som er døbt Hedens Tammi.
 
 
Vi kan slet ikke få hænderne ned, tænk vi har fået 4 skønne hoppeføl....
 
Nu er bedækningerne så begyndt, så vi forhåbenlig kan få nogle fantastiske føl næste år efter vores egen hingst.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Søndag den 17 kl 22 kom årets første føl, et føl som K.E virkelig har ønsket sig efter hans Vestbjergs Tatianna. Det blev et rødbroget hoppeføl efter Overfussings Bumble Bee. 
Hun er døbt HEDENS TESS
 
 
 
 
Mandag den 18 kl 10 kom mit drømmeføl efter Vestbjergs Tabita og Stjernens Pippin, nemlig et rødt hoppeføl med blis og som får hvis man og hale. 
Hun er døbt HEDENS TESLA
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
DEN 23 MARTS
 
 
 
 
I lørdags var vi til den årlige generalforsamling i shetlandsforeningen, dette var en stor dag for vi fik den 3 ELITESTATUS i hus, for min Mormors Vestbjergs Tasja  havde opnået denne status ved hun selv er kåret i 1 kl , har 4 døtre i 1 kl og 2 sønner i 2A.
Netop Tasja var min Morfars stolthed og da jeg har ejet alle 4 døtre og den ene søn , er hun også en hoppe som betyder meget for mig, har altid været min ynglingspony på stutteri Vestbjerg. Hun nyder sit otium på netop stutteri Vestbjerg. Da også Tasja s Mor Tanja er ELITE er både mor, mormor og ELITE samt Tikka, Tabita, og Tassi s Far Kaolin Bomlund ELITE.
 
Vestbjergs Tikka 1 kl
 
 
Vestbjergs Tabita 1 kl mediumchampion
 
 
Vestbjergs Tassi 1 kl
 
 
Vestbjergs Tenna
 
 
Vestbjergs Top 2A
 
 
Vestbjergs Thomas 2A
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DEN 25. FEB. 2016
 
Har modtaget disse skønne billeder af Hedens Turbo som nu er travpony på Skive travbane. Turbo er født her i 2006 er efter Vestbjergs Tassi og Højbos Starlight og er kåret som vallak champion i 1 kl med 45 point.
Tak for billederne Dahlia :)
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
27 JAN 2016
 
Har modtaget denne flotte beskrivelse af Zeldzaam s afstamning, af en vidunderlig ven :)
 

Afstamningsoplysninger på Zeldzaam v. Geldersoord
Zeldzaam er ud af den røde 1. præmie hoppe Olly v. Geldersoord. Olly er selv 100 % marshwood, da hun er efter hingsten On the Rocks of Marshwood og ud af hoppen Bloom of Marshwood – begge kendte og meget anerkendte blodlinjer som har præsteret i både avlen og til shows i Holland og ligeledes i store dele af Skandinavien.
Bloom er selv en af de få Kroon Super Preferenter, hvilket borger for både stor avls samt show værdig. Bloom er udover at være mor til Olly også mor til:
• Blossom v. Bunswaard, 1. præmie – mor til flere hopper med 1.præmie bl.a Glossy v. Bunswaard
• Hickory v. Bunswaard, 1. præmie, kroon preferent, mor til Discovery af Jäboruder 1. klasse i DK
• Kevin v. Bunswaard, godkendt 1. præmie hingst med Licens for life
• Posy v. Geldersoord, Diplom med 42 point, SUCH
• Roshilda af Jäboruder, Guld-diplom, SUCH, Preferent hoppe i NL
• Tupilak af Jäboruder, udstillet med op til 43 point, BIS, Super SUCH, Champ Ung.sto x 3, 2 x Champ.sto
On the Rocks of Marshwood, som må siges at have sat et tydeligt præg i den hollandske, han er gennem deres far bror til Jolly Roger of Marshwood, og går yderligere tilbage til Marshwood P linjen, hvorfor han gennem deres fælles mor, også er bror til de 2 hollandske avlshingste Boss v.d Browerij og Edmund v.d Browerij. On the Rocks of Marshwood er far til intet mindre end 60 stk. 1. præmie hopper i Holland, samt han far til den skønne hingst Olympia v. Geldersoord, som er præmie hingst i Tyskland og fløjhingst og champion vinder i Sverige. On The Rocks har et avlsindex på hele 15.66.
Far til Zeldzaam er den kendte sorte hingst Helmut v.d. Brouwerij. Helmut er vist med hele 6 x 1. præmier og Licens for life i NL. Han har et højt avlsindex, og er blandt andet far til Skerry v. Geldersoord, som er 3 x National Champion og yderligere 2 avlshingste med 1. præmie. Senest i jan 2016 fik endnu en Helmut søn igennem kåring i NL, også han fik 1. præmie. I Denmark er Helmut far til hoppen Tea Rose v.d. Abeele, kåret i 1.klasse på fløjen.

 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 26 NOV
 
I dag er vores nye hingst ankommet, vi var i sidste weekend i Holland for at se ham, og besluttede hurtig at det netop skulle være ham som skulle væres vores fremtidige avlshingst.Han kom så hjem med nogle venner i nat.
Han er kåret i 1 kl i Holland og skal også kåres i DK på et tidspunkt, om det må blive før eller efter Matrialeprøven må tiden vise...
Tak til de skønne shetlændervenner, som har hjulpet os med dette projekt :)
 
 
ZELDZAAM V. GELDERSOORD

 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
18 OKT
 
I går startede Hedens Tabina og Patrick R Larsen sit 4 travløb, og det blev igen til en 1 plads og i andet løb en 3 plads :)
Nu har Tabina startet 4 pony travløb og har 3 stk 1 pladser og 1 stk 3 plads.
Endnu en gang stort tillykke til den unge dygtige kusk.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::....
DEN 29 SEP
 
Midt i vores sorg over at ha mistet vores hingst, glæder vi os over HEDENS TABINA, som er solgt til Laura og Patrick Richard Larsen i Saltum.
Patrick har trænet hende i små to år, og hun var nu klar til at komme i prøveløb på skive travbane den 5 sep. Denne dag var det dog hans trav veninde Klara som skulle køre hende.
Tabina blev godkendt, og skulle senere på dagen starte sit første travløb, som hun vandt.
Lørdag den 19 sep, skulle Patrick selv køre hende , i et stort pony travløb på en storløbsdag i Aalborg, og tænk...også dette løb vandt hun flot.
Stort tillykke til ejerne :) vi er så stolte og glade for alle jeres beskeder og flotte billeder som i sender..
 
Hedens Tabina er efter Bukkerupgårds Erasmus/Vestbjergs Therese/Bølle-Bob.
 
Det stolte team, ejer Laura og superkusken...storbror Patrick R Larsen :)
 
 
2 løb= 2 sejr :)
 
 
 
Tabinas første løb, 1 sejr :)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
DEN 17 SEP.
 
En stjerne mere på himmelen <3  Vi har den 17 sep, måtte tage afsked med vores og stutteri Tartans skønne hingst Stjernens Pippin.
Pip havde været ramt af en tarmvirus, som til sidst udviklede sig til Colitis x (TAROK SYGE) og efter 9 dages fremgang og pludselig tilbagegang, efter adskillige dyrlægebesøg og hospitals besøg, valgte vi at give ham fred. Pip havde fået massivt bughule betændelse, da der var kommet en skade på en tarm, og han nu selv havde opgivet håbet, var det det eneste rigtige at gøre...
Tusind tak til mine veninder for hjælpen under hele forløbet, og tusind tak til Pippins ejer Helle Schou for opbakningen, de lange snakke på alle af døgnets timer, og tak for vi måtte få den glæde at have ham her på stutteriet, og venter nu meget spændt på hans små føl kommer til verden til April 2016.
 
R.I.P Skønne Pippin <3 <3 <3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEN 16 SEP

 
Lørdag den 12 sep, var vi til årets sidste udstilling, vi var til føl/plag skue i Sulsted.
Med havde vi hoppeføllet Hedens Asti, som fik flot flot beskrivelse og karakter 9-8-8-8-7 = 41 point og ærespræmie og nr 10 i finalen. Hun er en stor ulden bamse, og desværre havde hun det varmt og blev hurtig mat og fik derfor ikke vist sig optimalt i bevægelserne..
Tak til stutteri Mosbækminde ved Luise J Andersen for den fine ærespræmie.
 
 
18 AUG
 
Nu er vi også beriget med et skøn kørepony, da Hedens Tunika har været i konsentreret køretræning i 14 dage, ved min venindes mand Jeppe seedorf som kører stævner med stor hest på landsplan og er udtaget til DM 2016.
Nu er hun klar til at komme hjem til veligehold og forsat træning for mig, så vi kan komme ud og køre lidt stævner næste år ;)
Var forbi og se træningen igen i går, og skulle naturligvis prøve :)
 
 
 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

DEN 29 JULI 
 
Lørdag den 25 juli, var vi til det årlige dyrskue i Hobro.
I år havde vi valgt at udstille Stjernens Pippin. Han var i et hold med kun to hingste....Marco av Bergli og så lille Pippin. Pippin blev nr 2 med 23 point (det samme som fløjen Marco) og Pippin var så sød og nem at have med i byen, så det var en skøn dag, trods konstant regnvejr og meget blæst... så derfor ingen billeder blev taget.
Pippin fik en flot beskrivelse, som igen understreger hans særdeles gode bevægelser.
Beskrivelsen lød : Hingst af alm type, kort og kraftig hals, god skulder og gode lemmer. God skridt og særdeles god trav med godt indunder
 

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

 DEN 21 JULI

 

 
I lørdags den 18 juli, var vi til årets hoppekåring (selvom min mor holdte stor fødselsdagsfest) vi havde Vestbjergs Tenna på 4 år med. Hende købte jeg hos min Mormor da hun kun var få dage gammel, da hun uden tvivl var min drømmepony med lys man og blis...samtidig var hun søster til min Vestbjergs Tabita og Vestbjergs Tassi som begge er kåret i 1 kl.
 
Desværre blev jeg hoppet på af Tineke sent torsdag aften inden kåringen, så måtte tilbringe hele natten på syghuset/skadestuen og derfra begynde at tikke folk om hjælp, så Tenna stadig kunne komme til kåringen.
Min veninde Anette Svendsen trådte straks til, og ville gerne overtage mønstringen af Tenna og min veninde Mette Seedorff kom fredag eftermiddag og vaskede pony mm (inden hun selv skulle hjem og ha gæster)
Tak skal også lyde til Louise fra Mosbækminde, som straks trådte til og klarede mønstringen på fast bund også til UG.
Jeg var helt tryg ved at min prinsesse var i trygge hænder, men hold da op det var mærkeligt at sidde på stolen og se sin elskede pony blive klargjort og mønstret af andre...
MEN.... hold da op de piger var GULD værd, alt var til UG, og Tenna strålede om kap med solen og præsterede en super sikker og flot mønstring, og tænk hun blev fløj og blev kåret i 1 KL med 9-9-8-8-8 = 42 point.
 
Endnu en gang TUSIND TAK til mine veninder, og tak for alle lykkeønskningerne på dagen, over sms og facebook.
 
 
 
 
 
 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

DEN 11 JULI

 
I går fik vi drægtigheds scannet vores hopper, og tænk.... de var alle drægtige, så lykken var rigtig stor når jeg så de små hjerter banke på skærmen.
3 stk føl efter Stjernens Pippin og en efter Overfussings Bumble Bee. Dette er første gang vi skal have så mange føl på et år, men da mine gamle hopper Tassi og Tabita nu skal ha deres sidste føl, skal der gerne være nogle arvetagere ;)
Må sige at Stjernens Pippin bestemt lever op til vores forventninger, alle hopper drægtige og sød og meget nem og opdraget hingst.....
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
11.JULI
 
Den 2-5 juli var vi til årets hesteferie, nemlig landsskuet i Herning.
Vi havde Ejstrups Pita med, som gik flot nr 2 ud ag 6  med 22 point.
Hun fik en rigtig flot beskrivelse :
God type med særdeles god hårdpragt. Gode store harmoniske rammer som er godt udfyldte. God hals og vellinieret overlinie.
Tørre lemmer, lidt fine og savner lidt ledmarkering.
Lige og takfast dog lidt kort. Let og jordvindene trav med godt fremgreb.
 
Både Mormor og jeg vil takke alle shetlænderfolk for nogle rigtige hyggelige dage, og endnu et stort tillykke til alle ærespræmievinderne og til tittel vinderne.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Den 30-31 maj, var vi til det super hyggelige skue i Gl.Estrup, dog var vejret ikke med os om lørdagen til mønstring, hvor det var en hård blæst og lidt regn. Dette kunne jeg godt mærke på mine ponyers bevægelse mm, især Pita var lidt trykket under mønstring, som var hendes første udendørs skue.
Vi havde 3 års Hedens Tunika med, som gik fløj med 23 point og ærespræmie, og 2 års Ejstrups Pita som gik 2 med 22 point
Stort tillykke til de andre præmiemodtagere og især et stort tillykke til Majbritt Dalsgaard med skuets bedste hoppe.
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
27 MAJ
 
" BASSE" er i går kastereret efter han blev afvist til hingstekåringen, og flytter senere til sin nye ejer, som er hans vanlige hestefys/massør. Han har haft rytter på et par gange, som han klarer til UG.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19 MAJ
 
Den 16 maj var vi til hingstekåring, med vores Sønderskovs Bee The One. Han gik nr 3 ud af 8, men opnåede ikke kåring, da han har en smal baghov og til tider vrider i skridt, så dette gav 2 stk 6 tal. Så nu må Basse desværre flytte.....
 Jeg var så heldig at få lov at mønstre Vestbjergs Thomas, for hans ny ejer May Salamon. Thomas er helsøster til Vestbjergs Tenna og Vestbjergs Top( 2A) som jeg har ejet og halvsøster til Vestbjergs Tikka (1 kl) som jeg også har ejet, og halvsøster til mine 1 kl hopper Vestbjergs Tabita og Vestbjergs Tassi. Så spændingen var stor, og Thomas er ikke blevet så store som de andre, men kun 85 cm. Men han klarede sig flot som nr 2 i holdet og blev kåret i 2A med 39 point. Stort tillykke til ejeren.
En veninde havde i sidste måned luftet muligheden for at jeg evt kunne låne en kåret hingst, af en af hendes venner på sjælland, men nu skulle vi lige over kåringen...
Vi besluttede os for at takke ja til budet om at kunne låne Stjernens Pippin, som dog er en medium hingst på 12 år, 95 cm og kåret i 2Amed 40 point.
Pga hans størrelse kan han også bruges på de små ældre hopper, så nu er vi spændt på hvad han giver os af føl.
Tak til stutteri Tar tan for vi må låne jeres øjesten.
Så i dag den 19 maj ankom han her på Heden. Han vil stå til rådighed for fremmede stamborgsførte shetlandsponyer.
 
 
8 MAJ
 
Den 30 April, kom KE s drømmeføl. Et rødbroget hoppeføl 68 cm, efter Ejstrups Alina og min Mormors gamle Vestbjergs Casper.
Casper var faktisk den første shetlandspony jeg udstillede for min Morfar en gang for mange år siden....
HEDENS ASTI 8 dage gammel..
1 APRIL
 
Den 21 Marts deltog vi i årets første skue, vi var til hingsteshow i Egtved med vores 4 års hingst "Basse" som skulle i et hold for ukåret hingste.
Basse blev flot nr 2, slået af en meget smuk 5 års hingst.
Han fik meget ros af den hollandske dommer, for hans særdeles gode bevægelse om var med god power som han sagde. Han sagde det var klart den hingst med bedste bevægelser, men han syntes han var for kraftig til sine 4 år. Det var også det vi havde forventet af høre fra en Hollandsk dommer, så vi er meget tilfredse med vores placering.
Næste stop for Basse er så hingstekåringen i Maj.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 
Den 13 April var vi til unghesteskue i Skive, som altid er det et super hyggeligt skue.
Vi havde i år den 2 årige Ejstrups Pita og den 3 årige Hedens Tunika med.
 
Pita gik fløj i første hold med 2 års, og skulle derefter ind og kæmpe med fløjen af det andet hold 2 års, denne dyst vandt hun også :) (15 stk 2 års)
Hun fik 9-9-8-8-8 i alt 42 point og beskrivelsen :
Feminin hoppe af særdeles godt type, god hårpragt og smukke og udtryksfulde øjne. Særdeles gode kropspartier, god overlinie. velmarkeret lemmer, lige og aktiv skridt, god afskub i trav.
Pita gik vider til hoppefinalen hvor hun blev slået af en super 1 års fra Kirsten og Johannes Nielsen.
 
Hedens Tunika gik nr 2 i sit hold (8 stk), slået ef en skøn hoppe fra stutteri Bådsgård. Hun fik 8-8-8-8-8 i alt 40 point og beskrivelsen:
Velproptiorneret hoppe af god type, harmoniske kropspartier, god først fundament, takfast og god skridtlængde, korrekt og god trav.
 
Tusind tak for ærespræmien til Stutteri Dalsggaard og Stutteri Vihrsgården, tak for de fine æresrosetter og flotte fløj hest. Tak til mine trofaste hjælpere, Mette ,Jeppe og Annelise :)
 
 
 
 
2 FEB
 
Desværre var min mistanke rigtig, at Hedens Tineke ikke længere er drægtig....hun må ha mistet sit foster i løbet af sommeren, så desværre venter vi kun et´føl næste år efter Ejstrups Alina..
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
25 DEC 2014
 
Nu er året ved at være slut, og vi sidder og tænker på alle de skønne stunder vi har haft med vores ponyer og ponnyvenner.
Årets højdepunkt var unden tvivl skuet på Gl.Estrup, hvor vi fik bedste følhoppe, bedste goldhoppe, bedste samling og ikke mindst vandt den eftertragtede pris Gl.Estrupprisen 2014. Endnu en gang skal der lyde en stor TAK, til de veninder som hjalp med at stille denne samling efter Vestbjergs Tasja, som uden tvivl var min Morfars øjesten. Uden deres hjælp havde det ikke været muligt at udleve denne drøm.
En stor beslutning blev også taget , da vi valgte at købe vores første hingst, som blev en 3 års ukåret hingst fra Team Sønderskov. BASSE (som vi kalder ham ) blev stillet til matrialeprøve og bestod, derfor valgte vi at stille ham til efterårskuet i Uldum, i et hold med 8 ukåret hingste. Dette hold vandt han og fik super flot beskrivelse og 24 point og ærespræmie (dyrskuepoint) Nu håber vi så at han bliver klar til hingstekåringen maj 2015.
Til dette skue havde vi også skuets bedste hingsteføl Hedens Toyota, som på dagen var solgt til hans nye ejere, så dejlig afslutning og vellykket start for de nye ejere Mette og Jeppe Seedorff.
I tiden går vi og hygger med ponyerne og kikker spændt på udviklingen på de kommende mødres maver, og venter spændt på de nye føl kommer til april.
Jeg  er i fuld gang med uddannelse, så derfor bliver der sikkert ikke tid til helt så mange udstillinger som de forgående år, men et par gange bliver der sikkert tid og penge til ;)
Endnu en gang tak, til alle de skønne shetlandsavlere mm, som gør det så hyggeligt at komme til udstillinger mm, glæder mig til at vi ses i det nye år.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
 2 NOV 2014
 
I går var vi til  efterårsskue i Uldum, dette er årets sidste skue for os, og sikke en måde at afslutte året på :)
 
Først havde vi hingsteføllet Hedens Toyota med, han skulle ved dagens ende , hjem til sine nye ejere Mette og Jeppe Seedorff, som var med til skue, de kunne tage skuets bedste hingsteføl med hjem sammen med alle hans flotte præmier. Han blev senere en flot nr 3 i BIS finalen.
Stort tillykke til sine nye ejere.
 
 
 
Derefter var vores opdrætt Hedens Tyson i ringen, han blev udstillet af sin ejer Team Sønderskov som købte ham som føl.
Tyson gik nr 2 i 1 års hingsteholdet med 38 point, stort tillykke til hans ejere, og vi glæder os til at se ham til skue igen næste år.
 
 
 
Næste pony vi havde med var vores 1 års Ejstrups Pita, hun gik nr 2 med 42 point. Desværre blev hun ikke vist optimalt i trav, da hun var meget utryg ved tilskuerne som sad helt op af ringen, dog fik hun vist lidt trav frem og tilbage inde mindt på banen. Vi er meget stolte over hendes flotte point og beskrivelse : Veludviklet 1 års hoppe af særdeles god type 9, god rejsning på halsen, god overlinie, godt kryds med god muskulatur 8, passende føre lemmer lidt smalle baghove 8 , god skridt med godt indundergreb 8, let og lige trav med godt indundergreb, bruger sig selv særdeles godt og har særdeles god haseaktion 9.
 
 
 
 
 
Sidste pony i ringen for os, var vores 3 års hingst Sønderskovs Bee-The-One kaldet "Basse" han var i et hold for ukåret hingste, som belv bedømt med dyrskuepoint.
Basse som forhåbenlig skal være vores kommende avlshingst, klarede det til UG, han gik fløj i holdet og fik 24 point og en flot æresrosset og ærespræmie, samt en super flot beskrivelse :
Særdeles veludviklet , god type, godt kønspræg, kønt hoved og god hårpragt. God overlinie, god dybde og brede. Gode kraftige lemmer med gode runde hove. God aktiv skridt med godt indundergreb. God og jordvindene trav med god haseaktion.
 
 
 
Stort tak til Trinhedegaard for den flotte æresrosset, og tak til Lille Rosendal og Riccalton DK for den flotte vase og tak til Land og fritid i Brædstrup for den flotte grime og gavekort. Kan desværre ikke takke for de flotte præmier Toyota vandt, da de kom med hans ejere hjem ;) men ved at hans nye ejere er meget stolte og glade for de flotte præmier han vandt . Tak
 
 
 
13 OKT
 
I går den 12 okt, var vi til shetlandsforeningens matrialeprøve. Vi havde vores hingst Sønderskovs Bee-The-One med. Ham købte vi i sommers og hentede ham så en gang i aug, hvor vi begyndte træningen for lange liner. Han er det mest rolige væsen, og så nem at arbejde med, men pga mine studier og manglende erfaring til matrialeprøve visning, valgte vi at sende ham op på Torpegård i sulsted hos Karina Madsen.
Hun har gjordt et rigtig godt stykke arbejde med ham, men desværre var hans rolige temprement en hæmsko netop til prøven. Han var meget upåvirket, og blev lidt doven i programmet, så stoppede op ved dommerbordet for at se om de havde mad og  ville snakke....Men... pyt, han bestod og det var det vigtigste...Så nu står vinteren på tilkørsel og træning til hingstekåring 2015.
 
Han fik:
Temprement: 8
Arbejdsvilje : 7
Lydighed for hjælpere: 7 i alt 7,3
 
Skridt: 8
Trav: 8
Overgang og bøjning: 8  i alt 8
 
Brug af hjælpere: 6
Nøjagtighed i figurene: 7  i alt 6,5
 
Ekvipagens stand : 8
 
 
 
 
 
15 SEP 2014
 
Igen i år har vi i fores foderfirma foderengro Als ,valgt at holde et foderfordrag om deres hestefoder.
I år har vi valgt Dangro Amequ fra videbæk, som er en af vores foder mærker vi forhandler.
Alle er velkommen tirsdag den 23 sep  fra kl 19- ?
DEN 28 JULI
 
Lørdag den 26, var vi til det årlige dyrskue i Hobro. I år havde vi valgt at tage den 2 årige Hedens Tunika med. Vi havde taget hende med af en´grund, nemlig at hun skulle lære at komme med i byen... Men hold da op vi blev overrasket, Tunika gik fløj med 24 point+ ærespræmie. Hun faldt helt i dommerens smag, og fik kun flotte rosende ord, og jeg fik ordre på at passe rigtig godt på hende, da hun var en hoppe med spændene fremtid i møde....
Tak til Avlsforeningen for den flotte ærespræmie.
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
15 JULI
 
Vi kan nu glæde os over, at begge vores hingsteføl fra i år er solgt.
 
Vi Har solgt Hedens Toyota, til Mette og Jeppe Seedorff som vil bruge ham som selvskabspony, dog som vallak, men han skal også udstilles og kåres. Jeppe kører DM mm med deres fine fredriksborger. Så mon ikke Toyota får en vogn på når den tid kommer.
Vi ønsker dem begge hjertelig tillykke med Toyota, og glæder os til at følge ham på tæt hold (ca 5 km)
 
Hedens Audi er en barselsgave til min søsters kommende søn, min søster og hendes mand har HC horses, som er et pinto stutteri med flere avls hingste....men de er for store til en lille dreng, så naturligvis skal han have sin egen mini plet hingst ;)
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
15 JULI
 
Midt i juni var vi til det årlige dyrskue i Horsens. Denne gang havde vi den 3 årige Vestbjergs Tenna med, hun fik en rigtig fin beskrivelse og gik nr 2 med 23 point ( det samme som fløjen) så vi var meget tilfredse. Som altid har vi et fantastisk sammenhold på dette skue...
Stort tillykke til Stutteri Virhrsgården som fik skuets bedste følhoppe med deres skønne hoppe Fie Hagenstrup.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
4 juni 
 
I dag er prinsessen (Hedens Tineke)  scannet drægtig med Lucky Boy v.d Bosrank, hun er holdt i første forsøg, stor tak til Stutteri Højlund . Vi glæder os meget til dette føl.
 
Ejstrup Alina er stadig på besøg hos Vestbjergs Casper...
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Den 24-25 maj var vi til skue på GL.Estrup, vi havde valgt at stille en samling efter Vestbjergs Tasja som stadig nyder livet på stutteri Vestbjerg.
Denne samling har betydet meget for mig, da det har været snakket om siden Jeg købte Tenna som ung føl, at når hun blev 3 år, skulle hun stille i en samling med hendes søstre Tassi og Tabita som jeg også ejer. Denne tanke blev udvidet med at jeg kontaktede ejerne af Tikka og Top om de også ville deltage og det ville de heldigvis gerne. Denne samling bliver sansynligvis den sidste fra Stutteri Vestbjerg, så det var med sorg og stor stolthed vi kunne mindes min kære Morfar og min Mormor kunne heldigvis følge os i ringen hele søndag.
Sikke en weekend, mine ponyer fik alle en super flot beskrivelse og vi vandt 3 ærespræmier, 1 æresbånd og vandt den eftertraktede pris GL ESTRUP PRISEN 2014..
 
Vestbjergs Tabita på 18 år gik fløj med 23 point og ærespræmie i følhoppeholdet :
Velbevaret følhoppe af god type med et udtryksfuldt hoved, svavner muskelfylde i halsen, god dybde og brede, knap føre lemmer, gode åbne hove, god og takfast skridt, let og jordvindene trav.
 
Vestbjergs Tassi på 16 år gik fløj på goldhoppeholdet med 24 point og ærespræmie:
Velbevaret hoppe af særdeles god type, med silkeagtig hårdlag, harmoniske kropspartier, god overlinie, gode lårmuskultur, gode lemmer og gode hove, god ernergisk skridt, god og jordvindene trav.
 
Vestbjergs Tenna på 3 år gik sidst i 3 års holdet med 22 point :
Unghoppe af særdeles god type med god hårpragt, kønt hoved, velproportioneret kropspartier, passende udfyldte. Gode lemmer med gode åbne hove, kort og trippende i skridt, tilfredsstillende i trav.
Var meget urolig i hendes fremvisning, jeg mønstrede hende for første gang ikke selv, samt hun var noget trykket af hendes søskende stod samlet uden for ringen...
 
Samlingen fik 24 point og ærespræmie :
Særdeles ensartet samling af ene kvalitetsponyer, alle med særdeles godt ponyudtryk og hårpragt og gode rammer. Alle ponyer med gode lemmer og gode åbne hove. Helt igennem ensartet avlsarbejde.
 
TAK til alle mine flittige hjælpere, som har knoklet hele weekenden og været en fantastisk støtte hele vejen.
 
Tak for alle de lykkeønskninger der er kommet, både under skuet og sms samt på facebook.
 
TAK for ærespræmierne til:
 
Gl. Estrup for æresbånd til samlingen
 
Gl.Estrup for den flotte Gl.Estrup pris
 
Hadsund kreatur slagteri
 
LO Djursland
 
Poda Hegn Randers
 
 
 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
28 APRIL
 
Den 21.4  kl ca 21.30 fik Ejstrups Alina et rigtig flot broget hingsteføl. Han var 68 cm høj og vejede 21 kg.
Han er dønt HEDENS AUDI
 
 
Lige et billede af Toyota...
 
11 APRIL
 
Natten til i går kl 02.30 fik Vestbjergs Tabita en stor flot hingsteføl efter Lucky boy v.d Bosrank fra stutteri Højlund.
Han er døbt Hedens Toyota og er 67 cm og 24 kg.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
10 APRIL 

I lørdags var vi til årets første skue med Tenna og Tunika i Harlev. Dette var et rigtig hyggeligt skue.
Først var Hedens Tunika på 2 år i ringen, hun gik nr 5 med 38 point.
Fik beskrivelsen :
Langt hoved, savner kæbemarkering. Stor passende udviklet    8
Middellang hals, lidt stejl skulder, god overlinie                             7
Særdeles tørre lemmer                                                                  8
Ernergisk skridt, knap vist                                                             7
Energisk trav                                                                                  8

Vestbjergs Tenna gik nr 3 med 39 point og ærespræmie.
Fik beskrivelsen :
Harmoninsk hoppe, god type, godt udtryk, godt hårlag                 8
Gode udfyldte rammer, god halslængde                                       8
Tørre velstillede lemmer, dog lidt rette bag                                    8
God skridt med god indundergreb                                                 8
Energisk trav men mangler undergreb                                           7:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
30 MARTS 2014
 
Nu er det snart tid til årets første skue. Vi har valgt at udstille til plagskuet i Harlev lørdag d 5 April
Vi har valgt at udstille den 2 års Hedens Tunika og 3 årige Vestbjergs Tenna.
Glæder os til at fremvise vores ponyer igen, samt hygge med alle de dejlige ponyfolk.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
25 NOV 

Endelig kom dagen hvor vi kunne hente Ejstrups Pita hjem, og naturligvis kunne besøge min veninde Gitte og hendes skønne familie.
Vi er meget glad for vi fik muligheden for at købe Pita, og det var derfor heldigt at vi har fået solgt Tyson og Tabina, da vi ikke ønsker for mange ponyer da vores græs skal omlægges og jeg forhåbenlig starter på vidreuddannelse til marts.


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DEN 28 OKT

Alle er velkommen til at komme og høre vores foderkonsulent fortælle om de foderprodukter vi forhandler...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
21 Okt

Har modtaget disse billeder af Tyson fra Team Søndersov::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
19 OKT.

I dag var vi en tur på fyn hos Team Sønderskov. De har købt Hedens Tyson og nu var det ved tiden han flyttede hjemme fra.
Han faldt straks til ro, og hyggede med sine nye venner.
Vi ønsker Team Sønderskov stort tillykke med deres nye pony, vi ønsker jeg alt held og lykke med ham. Vi glæder os til at følge jeres fremtid sammen.

Billedet af Tyson og hans nye ven. Taget af Lene Sønderskov

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
22 SEP

I går rejste Hedens Tabina til Saltum . Hun er solgt til familie Richard Larsen, som er en skøn familie som bruger meget tid på sine heste.
Datteren Laura skal bruge Tabina som ridehest, og sønnen Patrick på 9 år skal køre travløb med hende. Patrick har kørt ponytrav i mange år, og vundet mange flotte løb.
Vi glæder os meget til at følge familie og Tabina rundt på travbanerne..


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
8 SEP 2013

I går sluttede vi dette års udstilling med plagskuet i Sulsted.
Vi havde for første gang den 1 årige Hedens Tunika med, hun tog det hele i stiv arm og jeg kunne ikke mærke hun aldrig havde været i byen.
Hun gik nr 5(8) med karakterene: 8-7-8-8-8 ialt 39 point og fik en rigtig flot beskrivelse, så jeg var meget stolt af hende.
Beskrivelse : God type med kønt hoved på velansat hals. God bagpart , knap udviklet forpart, god overlinie. Passende føre lemmer med gode hove. God skridt med godt indundergreb men mangler afskub, Let og lige trav men mangler lidt haseaktion.
Stort tak til Arne J i Brønderslev for ærespræmien.


Vi havde også Vestbjergs Tenna på 2 år med, hun er nu meget showet og derfor nemmere at mønstre uden alle hendes rejehop.
Hun gik nr 1(7) med karakterene : 9-9-8-9-8 ialt 43 point som var dagens eneste og højeste point.
Hun fik beskrivelsen :Særdeles god type med et kønt hoved, god hårvækst, venligt øje, veludviklet, god overlinie, godt kryds med gode baglår, god skulder. Passende føre lemmer med gode hove, særdeles god skridt, let og fremgribende trav med god haseaktion.
Tenna vandt titlen B:I:S  sulsted 2013.
Tillykke til stutteri Højlund med Reserve B.I.S.
Stor tak for alle lykkeønskningerne, og stort tak til avlsforeningen for den flotte hest og Roset og flotte buket blomster. Stor tak til stutteri Mosbæminde for det flotte æresbånd. Stort tak for de flotte glas fra ponyshop.dk. Stort tak til Kinnerup Heste-artikler for de flotte dækkener og Roset.
Blomsterne kørte jeg op og satte på min kære Morfars grav, da den er få km derfra og det er jo ham som æren bag alt avlsarbejdet bag Tenna, så naturligvis skulle han også hyldes..
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
26 AUG

Nu er sommerferien overstået, og der har været tid til at tage nye billeder af vores føl, vi har også fået besøgt vores indkøbte Ejstrups Pita, så naturligvis er der også et frisk billede af hende.

"Bruno"  Hedens Tyson, som er solgt til Team Sønderskov

Hedens Trine

Ejstrups Pita

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1 AUG

Lørdag den 27 var vi til det årlige dyrskue i Hobro, vi havde valgt kun at udstille en´hest, da jeg skulle alene afsted, da KE havde en firmastand dernede.
Jeg havde derfor valgt at tage Hedens Tineke med som goldhoppe, og helt fantastisk lavede hun for 3 år i træk 24 point og ærespræmie. (2-3-4 års)
Hun gik fløj af en stort rigtig godt goldhoppehold med 13 deltagere, så glæden var meget stor , det havde jeg bestemt ikke regnet med, efter hendes lidt skuffende kåring ugen forinden.
Tak til alle shetlænderfolk for en rigtig hyggelig dag.
Tak til Skovens ponyer for de skønne billeder.
Stort tillykke til de andre præmievindere.


Tak til Nørager dyrhospital for den flotte præmie

KE stand på Hobro dyrskue

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.::
1. AUG
 
Den 20 Juli var vi til årets hoppekåring i Randers.
Vi havde Ejstrups Alina, Hedens Tinike og Scarlet v Ruimzicht med.
 
Alina gik nr 3  fik 8-8-8-8-8 ialt 40 point :
Hoppe af god type med et godt øje, god dybde.
Velansat hals og god overlinie.
Passende føre lemmer med gode hove.
God lige skridt og trav der kunne være en smule mere jordvindene.
 
 
 
Tineke gik nr 3 fik 8-8-8-9-8 ialt 41 point
Hoppe af god type med god hårdpragt og et udtryksfuldt øje.
God dybde, god overlinie lidt overbygget.
Passende føre lemmer og gode hove.
Særdeles god og lige skridt med god skridtlængde
God trav men mere ledaktion kunne ønskes
 
 
Scarlet gik anden sidst med 8-7-7-7-7 i alt 36 point beskrivelsen kommer senere..
 
 
Det viste sig dagen efter Scarlets kåring, hvorfor hun var mat til kåringen.
Hun havde mandag morgen store skaldede pletter på kroppen, og hendes hvide blodlegemer lå på 1485 (normalt max 350) 
Det viser sig hun har udviklet sommerallergi/ eksem over hele kroppen, som i ugen blev værrere og værrere, så vi besluttede at lade Scarlet aflive mandag den 29 Juli.
 
Tak til Annette Svendsen for de flotte billeder.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DEN 21 JUNI

Den 14-15 Juni var vi til LRØ dyrskue i Horsens.
Igen et rigtig godt skue med en masse hygge og sammenhold blandt shetlænderudstillerne.

Vi havde den 3 års Ejstrups Alina med, hun gik nr 2 med 23 point og flot beskrivelse:
Særdeles god og meget veludviklet hoppe, god brede, hoved og hals. Særdeles god overlinie og kryds. Gode lår og lemmer , store gode hove og gode bevægelser.

Vi havde også den 2 årige Vestbjergs Tenna, hun gik fløj med 22 point og fik beskrivelsen :
Veludviklet 2 års med særdeles god hårdpragt. Særdeles god type med smukt hoved, god dybde og brede, god hals, overlinie og god kryds og lår, gode lemmer og gode hove men lidt smalle. gode bevægelser.

Tenna var ude i kampen som skuets nedste 2 års, hun blev en flot nr 2, kun 2 point fra vinderen som var en særdeles lækker friserhoppe.

Det var nu 3 gang i træk vi er ude i kampen om bedste 2 års hoppe, og 3 gang blev vi nr 2...

Billeder er taget af Susanne Vihrs


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
6 JUNI

I går var vi til dyrskue i Nibe. Vi havde vores 2 års Vestbjergs Tenna med, og den Hollandske hoppe på 11 år Scarlet v ruimzicht som KROON hoppe i Holland, men endnu ikke har været udstillet i Dk.

Tenna gik fløj med 23 point og Scarlet fik flotte 24 point med ærespræmie gik dog nr 5

Desværre har fotografen svigtet Tenna...


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.::
4 JUNI

Begge vores hopper er i går scannet drægtig :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
17 MAJ 2013

Nu er begge hopper ved hingst.
Ejstrups Alina har besøg af vores "gamle" hingst Bukkerupgårds Erasmus, så vi håber på et rødbroget føl næste år.
Vestbjergs Tabita vores Champhoppe er på stutteri Højlund, ved Lucky Boy v d Bosrank, der forventer vi naturligvis et rødt føl næste år.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
22 APRIL
 
I går var vi til unghesteskue i Skive, igen var det et super godt arrangement som er et stor fornøjelse at deltage i.
Vi havde Vestbjergs Tenna på 2 år og Ejstrups Alina på 3 år med.
Tenna gik nr 2 med 9-9-8-8-8  42 point og blev nr 3 i finalen om BIS og Aline blev også nr 2 i hendes hold med 9-9-8-8-9   43 point og blev nr 4 i finalen.
Tenna vandt præmien som bedst klargjort, det er en præmie jeg er rigtig glad for, da jeg bruger mange timer til at gøre mine ponyer klar til udstilling.
Tak til stutteri Bådsgård, for ærespræmierne og vandreokalen. Tak til stutteri Brøis for ærespræmien og tak for 24 Ride. Er glad for alle vores skønne præmier og flotte finalerosetter.
Tak for mønstring til Annette Svendsen i finalen med Alina og tak for du ville tage billeder :)
 
2 Finaledyr med deres stolte ejere
 
 
 
 
Ejstrups Alina
 
Vestbjergs Tenna
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
22 APRIL
 
Den 16 april. fik Vestbjergs Tatainna sit første føl, dette var efter Mosbækmindes Tjalfe, og blev et stort brunt hingsteføl med lille stjerne.
Han blev inden 1 døgn solgt til stutteri Sønderskov, så vi glæder os til at følge ham når han en gang flytter til okt.
Han er døbt Hedens Tyson
Her er han 3 dage gammel
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
10 APRIL
 
Til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning 2013, deltog mit opdræt HEDENS DIMARCO i gallashow med sin faste rytter Rune Willum
 
På forsiden af Ridehesten er han også :)
 
 
 
 
 
For et se link, skal du åbne indhold i nyt vindue....i teksten som kommer frem når du trykker på linket.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
9 APRIL 2013
 
I lørdags den 6 april, var vi for første gang til plagskue i Skanderborg, må sige det er bestemt ikke sidste gang, det var en rigtig godt skue :)
 
Vi havde for første gang valgt at udstille en vallak, nemlig vores 2 års Hedens Toke og vores 2 års hoppe Vestbjergs Tenna.
Tenna er opdrættet af min Mormor på stutteri Vestbjerg, men jeg købte hende da hun var få dage gammel...
 
Hedens Toke gik fløj med 42 point og blev senere skuets BEDSTE VALLAK.
Vestbjergs Tenna skulle også i byen for første gang, så var meget spændt på hvordan hun ville takle det, da hun er lidt vågen over for nye ting. Men...hun klarede det så flot og gik nr 2 med 40 point og blev senere nr 7 ud af de 20 som var i finalen om BIS.
Sikke en fantastisk dag med 2 unge ponyer og 2 årespræmier :)
Tak til stutteri Hjortholm for den fine præmie, desværre kan jeg ikke huske hvem der havde skænket den sæk foder vi også vandt.
 
På vejen hjem skulle vi sige farvel til Toke, han skulle afleveres hos sine nye ejere Keld og Anja Kjældmand i Ulstrup, trist men er sikker på han får det rigtig godt i hans nye hjem.
 
Hedens Toke
 
 
 
Vestbjergs Tenna
 
 
Tak til stutteri Hjortholm for den flotte ærespræmie og tak til Grenå Land og fritid for en sæk foder.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
24 marts
 
I går var vi til den årlige generalforsamling i shetlandsforeningen.
Vi skulle hente det flotte diplom og whiskyglas som bevis for Vestbjergs Tanja og Kaolin Bomlund SH 142 er godkendte som ELITEDYR.
Min Mormor og morfar har selv avlet Tanja som var deres første hoppeføl på stutteri vestbjerg, og Tanja kan fylde 31 år den 23 april.
Kaolin købte min Morfar i 1995 og havde ham til han døde januar 2003.
Begge dyr har haft urtolig stor betydning for vores avl, da Kaolin er far til vores 1 kl hopper Vestbjergs Tassi og Vestbjergs Tabita og Tanja er Mormor til disse hopper :)
 
 
 
VESTBJERGS TANJA 30 ÅR GAMMEL, PÅ STUTTERI VESTBJERG OKTOBER 2012
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
24 MARTS
 
Den 22 marts folede Vestbjergs Tassi et skønt hoppeføl efter Bukkerupgårds Erasmus SH 380.
 
Prinsessen er døbt HEDENS TRINE
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
8 Marts 2013
 
Nu er der tilmeldt til plagskue i Skanderborg, glæder mig til at udstille 2 stk debutanter, nemlig den 2 årige Vestbjergs Tenna og den 2 årige vallak Hedens Toke.
 
Toke er egentlig solgt, men bliver først handlet efter plagskuerne i April, da jeg gerne vil udstille ham nu træningen er godt igang.
 
HEDENS TOKE
13 FEB 2013
 
Nu prøver jeg så igen igen, jeg har efterhånden brugt mange timer med at skrive her på siden, men når jeg så trykker færdig er det væk....derfor den manglende opdatering..
 
Nu foråret snart er nået, begynder vi så småt at se på årets skuer, hvem skal med hvor og hvem skal til hingst mm.
Kun en´hoppe er der bestilt hingst til, nemlig Vestbjergs Tabita men vi skal have en eller højest to mere til hingst, kommer lidt an på hvad køn årets føl har.. og om vi evt for solgt et par stykker...
 
Vinteren er igen i år brugt på lædersyning hvor jeg i år også har lært at hækle, jo man lære meget at de skønne shetterfolk.
 
Vores føl og plage er også ved at vokse sig store og flotte, skønt at se som de udvikler sig, kan sidde i timevis og nyde synet af de leger i sneen.
 
HEDENS TOKE
 
 
 
HEDENS TUNIKA OG TOKE
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
 
 
8 NOV.
 
Den 2-4  nov , var mit opdræt Hedens Dimarco til landsstævne i dressur i Frederikshavn.
Han startede fredag med MA2 . Han vandt klassen med over 70 %.
Han startede lørdag i Prix st Geroge, blev flot nr 2 med over 71 %.
Søndag skulle han starte sin debut i Intermediare1, der blev han også en flot nr 2 med over 69 %.
Stort tillykke herfra til rytter Rune Willum og ejer Gunnarlunda.
Skønt at se hvor godt Dimarco ser ud.
 
Se video her :
 
 
 
Tryk på åben indhold i ny vindue, så kommer det frem.
 
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
7 OKT
 
Det har været en hård uge med en del blandede tanker og humør.
 
Den 2 okt, måtte vi aflive vores skønne Hedens Sandra, da hun havde fået dårlig knæ, havde derfor været i røngten og scanning hos hestedyrlægerne Nørhald.
Det viste sig hun havde udviklet et defekt knæ med et hul, så det var bedst et befri hende for sine smerter.
Hun var nu halt i skridt men kunne slet ikke trave....
Heldigvis er det et bad luck, og ikke en arvelig defekt, da hendes søskende alle er præmie dyr og ingen problemer har.
Dyrlægen mente at det var fordi hun var så enormt veludviklet og stor til hende alder, og det har hendes knæ ikke kunne holde til..
Øv når vi var så glade og stolte over vores skønne lille neger..
 
 
I går den 6 var vi til årets sidste skue på Kimberskuet I Års. Vi havde igen vores 3 års Hedens Tineke med, hun klarede sig så flot og gik fløj med 23 point og ærespræmie.
Dette havde jeg bestemt ikke regnet med, da hun skulle på hold med en ubesejrede hoppe fra Stutteri Stubben og en 1 kl 44 point reserve champion hoppe fra Betina Westergaard.
 
Endnu en gang tak til alle ponyfolk for en rigtig hyggelig dag, glæder mig allerede til næste års hygge.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
25 AUG
 
Her er stille og rolig for tiden, går lidt og tænker på om vi skal udstille på Kimberskuet i år...syntes egentlig vi burde stoppe, efter vores gode resultater, men er meget fristende, da det er et enormt hyggeligt skue, samt efterhånden er mange år siden vi sidst har udstillet der.
 
Har i dag taget nogle nye billeder af Tunika og Sandra.
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
3 AUG
 
Bukkerupgårds Erasmus er solgt, virkelig en trist dag...han vil blive meget savnet, men har heldigvis 5 skønne afkom efter ham.
Erasmus er solgt til Rikke Nørrgård Andersen i Frejlev ved Aalborg, Hun har stutteri Søndervang, så Erasmus står til rådighed for enkelte fremmede hopper hos Rikke til næste års bedækning.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1 AUG
 
Hurra i dag er begge hoppe scannet drægtig, så der skal gerne komme 2 skønne føl først i April 2013.
 
Vestbjergs Tatainna er drægtig med Mosbækmindes Tjalfe.
Vestbjergs Tassi er drægtig med Bukkerupgårds Erasmus.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
30 JULI
 
I lørdags den 28, var vi til Hobro Dyrskue. Vi havde vores Ejstrups Alina på 2 år med og Hedens Tineke på 3 år med.
Tineke gik fløj med 24 point og ærespræmie og blev skuets bedste shetlænder.
Alina gik også fløj med 23 point, så det var en skøn dag, selvom det blev lidt vådt over middag.
Derfor er der heller ikk taget nogle billeder , da KE havde glemt det om formiddagen...og da hestene lignede drukne mus om eftermiddagen, droppede vi billederne...
 
Min Lillebror Martin har lige sendt et par billeder fra skuet i Hobro..
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.:
21 JULI
 
Torsdag den 19 , hentede vi Vestbjergs Tatainna på 4 år,  hjem fra hingst, hun har været oppe hos Mosbækminde, ved Mosbækmindes tjalfe.
Hun har ikke vist brunst siden første bedækning, så bliver spændene at få hende scannet i uge 31.
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
16 JULI
 
I fredags den 13 juli, var jeg til årets hoppekåring i Randers. Jeg havde fået æren af at mønstre Hedens Turbo, en vallak på 6 år, som jeg solgte som føl til nuværende ejer Dahlia Johansen fra skive egnen.
Turbo var enormt veltrænet og i topform, så han faldte i dommerens smag, han blev kået på fløjen i 1 kl, med store rosende ord om han var en rigtig brugspony.
Fik karakterene 9-9-9-9-9= 45 point.
Stort tillykke til familien johansen.
Turbo er efter Højbos Starlight og Vestbjergs Tassi.
Tak til Martin Skov for billedet.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
8 JULI
 
De sidste par dage har vi udstillet på Landsskuet i Herning, i år havde vi valgt at udstille min 3 års hoppe Hedens Tineke.
Dette gik over alt forventning, da Tineke gik Fløj og fik 24 point og ærespræmie. Jeg var dybt lykkelig, da jeg kun har modtaget hvide rosetter fra Landsskuet i alle de år jeg har mønstret eller udstillet der...Ingen tvivl om at denne sejr, er en af de aller største opblevelser for mig, da jeg nærmest er opvokset på landsskuet, men har aldrig gået fløj eller prøvet at modtage en ærespræmie dernede før. Stor tak til Merethe Henriksen og Poul Andersen for i kunne lide min hoppe. Syntes de gjorde et godt stykke arbejde og syntes der var en rød tråd igennem deres bedømmelser. Var meget enige med dem i deres bedømmelser, men havde dog ikke turde håbe på en god placering af min hoppe, da det kun er 14 dage siden hun gik sidst og med 22 point.
Tineke deltog i fredags i konkurrencen om skuets bedste 3 år, hvor vi først lå til sølv, senere lå vi længe til en broncemedalje, men tænk...sidste hest slog mig ud, så blev en stolt nr 4. Jeg turde gikke give den fuld gas, da jeg ved Tineke meget nemt bliver i fjollehumør og vil bukke, efter et par dage i boks dernede, det viste hun så også da vi var blevet bedømt :)
Mormor og jeg takker shetlænder folket for en rigtig hyggelig tid i Herning, glæder os allerede til næste år.
Stort tillykke skal der også lyde til alle fjøjpladserne og Stort tillykke til Lille Rosendal, Over fussing, Sønderskov og Højlund med deres 24 point.
Skønt var det også at se Vestbjergs Sara igen, hun var udstillet af sin ejer Melanie, som klarede det hele så flot, første gang som udstillet i Herning, skønt at se den kærlighed der var imellem hest og ejer, er alles drøm at finde sådan købere til sine ponyer.
 
Jeg takker avlsforeningen for ærespræmien.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
17 JUNI
 
Den 15-16 var vi til LRØ dyrskue i Horsens, vi havde Ejstrups Alina på 2 år og Hedens Tineke på 3 år med.
Tineke fik en særeles god beskrivelse, men gik skuffende sidst med 22 point, da hun efter dommerens smag var en anelse lang i rygstykket samt var overbygget i forhold til de andre.
Ejstrups Alina derimod klarede sig rigtig flot og gik fløj og var den eneste med 23 point.
Hun gik derfor vidre til finalen om skuets bedste 2 års, hvor hun blev en flot nr 2 (delt med en fjordhest) med karakterene 9 9 8, vinderen blev en lækker welsh fra stutteri Fjordklimt.
Det var en rigtig skøn tur til LRØ, hvor alle shetlænder udstilleren rigtig hyggede os i den stort shetlændertelt, med fællesspisning mm, sjældene har jeg grint så meget...fantastisk sådan et fællesskab der er, endnu en skøn ting ved at have shetlandsponyer :)
Tak til alle der gjorde denne weekend fantastisk, glæder mig til vi ses igen..
Stort tillykke til stutteri Nørrevang, stutteri Hjortholm og til familien Vihrs med deres flotte ærespræmier.
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::....
2 JUNI
 
IGEN en Erasmus datter i front ....
I dag har Vestbjergs Serena været til dyrskue i Åbenrå, hun gik fløj med 23 point og ærespræmie og blev skuets bedste shetlandspony..
Serena har nu fået præmie begge gange hun er udstillet, så endnu en gang stort tillykke til Charlotte Bak Malle.
Vi har en helsøster til Serena tilsalg på 1 år, rød med stjerne og snip.. :)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
21 MAJ
 
ERASMUS SØNNER KÅRET..
 
I Lørdags var det den åringe hingstekåring for shetlandsponyer, og der stilede Vestbjergs Top til kåring,
Top fik jeg da Morfar døde, og da han var 2 år, valgte jeg at sælge ham, da vi ikke kunne bruge ham selv i avlen. Charlotte Bak Malle fra Vojens købte ham, og hun har hele tiden haft planer om at stille ham til kåring. Top blev flot kåret i 2A med rene 8 taller, så fik i alt 40 point.
Skønt at se ham blive kåret, og sikker på min morfar sidder på en sky og siger " hvad sagde jeg.." han havde store forhåbninger til netop Top.Han bliver kåret med beskrivelsen:
Pony af god type med et særdeles kønt og udtryksfuldt hoved. Særdeles godt hårlag. Velbygget, med god dyb krop og velansat hals. Passende føre lemmer. Lidt smal fortil. Lidt muskelfattige underlår. Bevægelserne i skridt og trav er lige og aktive med godt indundergreb.
Fik også kommentaren" en hingst man kun kan blive i godt humør af at kikke på "
Top har samme mor som vores Vestbjergs Tassi og Vestbjergs Tabita og min venindes Vestbjergs Tikka som alle er kåret i 1 kl. Han er helsøster til vores Vestbjergs Tenna, så vi glæder os meget til at få hende udstillet en gang.
Stutteri Vestbjerg har lige fået en hel bror til Top, som er til salg :)
 
Charlottenlunds Winston som ejes af Lille Rosendal, blev omkåret i år, og han blev nu kåret i 1 kl.
 
Vi vil ønske ejerne stort tillykke med de flotte resultater.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
18 MAJ
 
Nu er Vestbjergs Tassi bedækket med Erasmus, som hun går i stod med, og Vestbjergs Tatainna er bedækket med Mosbækmindes Tjalfe, som hun også går med pt. Dette bliver de eneste bedækninger hos os i år. Vi syntes Tabita skal ha et år fri og Scarlet skal også holde fri, så hun kan blive klar til kåring næste år.
 
Har lige taget nye billeder af mine to små prinsesser, Tunika er blevet 1 mdr og Sandra nu 14 dage gammel.
 
 
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
3 MAJ
 
Den 3 maj kl ca 17 fik Scarlet et stort hoppeføl på ca 70 cm.
Navnet er endnu ikke helt fastlagt.
På billedet er hun 1 døgn, er lidt våd på bagbenene, da jeg lige havde vasket hende lidt,  pga lidt tynd mave...
Føllet er nu døbt HEDENS SANDRA
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
23 APRIL
 
I dag er det OLDES fødselsdag, hurra hurra hurra....
 
I dag er det 30 år siden, at det første hoppeføl blev født på stutteri Vestbjerg.
Dette blev Vestbjergs Tanja efter Kirkbride Natal og Højbos Randi/Napoleon 1
Tanja er igennem årene blevet mor til 17 stk afkom, her er flere kåret hingste, døtre, børnebørn og oldebørn..De fleste røde vestbjerg ponyer er hun stammoder til...
Hun er stammor til alle vores røde ponyer, her på stutteriet.
Tanja blev i formiddag fejret på stutteri Vestbjerg.
Her ses hun med opdrætter min Mormor Anni Christensen og min Onkel Carsten Christensen.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
23 April
 
I går var vi til unghesteskue i Skive, denne gang havde vi Ejstrups Alina på 2 år med, samt Hedens Tineke på 3 år.
Alina fik 37 point, og beskrivelsen : Veludviklet hoppe af god type, store og betydlige rammer, mangler dog lidt lårfylde. Tilfredsstillende lemmer med åbne hove. Mangler lidt fremdrift i bevægelserne.
Fik 8-8-7-7-7.
 
Hedens Tineke gik fløj med 43 point, blev bedste hoppe samt blev B.I.S vinder.
Fik beskrivelsen: Særdeles god hoppe med god hårvækst kønt og udtryksfuldt hoved. Særdeles gode og udfyldte rammer, god overlinie og godt kryds. Gode lemmer. Særdeles god, fri og aktiv skridt med godt rygsving, god og jordvindene trav.
Fik 9-9-8-9-8
 
For andet år var det en datter af Bukkerupgårds Erasmus der blev B.I.S vinder, da vores Vestbjergs Tatainna jo løb med titlen sidste år..
 
Tak til alle for en rigtig hyggelig dag, og tillykke til alle ærespræmievinderne.
 
Stort tak herfra til Landbo Limfjord, Skive trav, Unicorn ridesport og til shetlænderforeningen for de flotte ærespræmier.
 
 
 
 
Biledet er taget af Alex Mathiasen
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18 April
 
Jeg vil lige reklamere lidt for Åbenhus/salgsdag hos Mosbækminde, bliver en hyggeligt og uforglemmelig dag.
 
 
 
Åbenhus og

Salgsdag

D. 28 maj 2 pinsedag.

kl. 11-16.

Hos Stutteri Mosbækminde

Kærvej 45 9530 Støvring

 

 

 

 

 
 kl.11.00 Velkommen ved Hans.

Salg af lodder fra tombola, hvor du kan vinde:

1. præmie: Kåret hoppe med føl ved siden.
2. præmie: Købmandskurv.
3. præmie: Rødvin.

kl. 11.30 Fremvisning af udvalgte salgs ponyer.
Speaker: Anette Stilling Andersen.

kl. 13.00 Fremvisning af Stutteriets avlshingste.

kl. 15.30 Udtrækning af Gevinster fra tombola.

Der vil i dagens løb være salg af pølser, is, øl og vand.

Derudover vil der være mulighed for køre og rideture.

 

 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
16 April
 
I nat 00.30 fik Vestbjergs Tabita vores drømmeføl efter nu afdøde Smevallens Eloge SH 444.
Det blev en stor flot hoppe på 70 cm, med en flot stjerne i panden.
 
Dette er det sidste føl efter Eloge da de andre hopper ikke blev drægtige pga hans dårlige sædkvalitet. Eloge blev solgt til en pige nær Horsens som kørepony, men blev for 14 dage siden solgt til en sød pige ved Randers.
Dersværre var Eloge i meget dårlig stand, og hans testikler var forsvundet mm, så han blev aflivet den 15 April, da dyrlægen mente han havde fået en hjernetumor..
Heldigvis fik vi dette skønne drømmeføl, så vi har et mere skønt minde om denne skønne hingst.
 
Hans datter er døbt Hedens Tunika.
 
 
Når enden er go........
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
15 April
 
I dag var vi oppe og hente Bukkerupgårds Erasmus SH 380, han er nu kommet i stod sammen med Vestbjergs Tassi.
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Den 15 Marts
 
Da min samlever K.E har fået lavet webshop, med hans solceller/pillefyr/solvarme, har vi udvidet siden så vi nu også sælger foder til hund og kat...
Vi har selv brugt disse produkter det sidste år, og vores dyr trives rigtig godt, og er blanke i pelsen, fælder kun med årstiden, samt de har taget på i vægt :)
Se evt mere på www.kecomfort.dk  eller evt bestille en vareprøve :)
Der er både hundefoder til hvalpe, brugshunde, allergihunde, light produkter eller bare til alm hunde.
 
           
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
1 MAR
 
Skønt nu er foråret på vej, hoppemaverne vokser godt, og føllene fra sidste år er ved at være nogle fine små plage.
Her er et par billeder af VestbjergsTenna og Hedens Toke som begge er 10 mdr pt.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
20 FEB 2012
 
I dag er Toke blevet Vallak, da jeg ikke selv kan bruge ham i avlen, og røde hingste er jo ikke en mangelvare, så tror bestemt at han får et bedre hesteliv som Vallak.
Da han begyndte at svede rigtig meget, fik han et dækken på et par timer, til at trække sveden væk, kunne ikke lade være at finde det lyserøde, nu hvor han var blevet Frk Toke...
Skøn skøn pony er han, har det bedste temprement man kan ønske sig, nænner næsten ikke at sælge ham....
Han er nu 10 mdr og 92 cm i stg.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
21 DEC
 
nu er den triste og mørke vintertid over os, glæder mig over at tænke tilbage på året der gik.
De to drægtige hopper er ved at være godt runde, og glæder mig især til at få føl efter Smevallens Eloge, heldigvis lykkes det ham at gøre en´hoppe drægtig. En skøn hingst som vi virkelig savner..
Skønt er det også at tænke på alle de skønne timer, med andre shetlænderfolk, vi vil hermed ønske alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår. Vi glæder os til at se jer igen i 2012
 
Ellers går de mørke aftner (når jeg ikke er på job) med at sy i læder, jeg er igen begyndt til lædersyning hos Karin, og har nu mod på at sy en masse herhjemme, så er selv begyndt at købe læderstykker og spænder så jeg selv kan skære og designe mit udstyr.
Har fået lavet nogle trensedele mm samt 2 stk følgjorde, en med messing og en med sølv som er bestilling fra en veninde.
Skønt og spændene tidsfordriv, herunder kan i se de 2 stk følgjorde..Alt er selv skåret og syet..
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
12 OKT
 
I dag er kunne min kære Morfar være fyldt 80 år, så var en tur på kirkegården og derefter hjem og hygge med Mormor, og naturligvis skulle jeg ud og hilse på mit lille hoppeføl Vestbjergs Tenna.
Tenna ser godt og fyldig ud, og er snart klar til at flytte hjem på Heden,men skal først lige ha chip og smed,  så hun kommer først hjem den 31 okt.
.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
 
 
5 OKT
 
Nu er Toke kommet hjem uden sin mor, hun går stadig på sommergræs ved vores nabo. Toke er så kommet hjem sammen med "tante" Tatainna og de går veldig og hygger sig herhjemme. Skønt at se at han udvikler sig særdeles positivt
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::....
19 SEP
 
I går kom Scarlet til Heden, hun virker til at være en enorm rolig og kærlig hoppe, glæder os til at lære hende bedre at kende..
Hun kalder heller ikk på sit føl, som blev i Holland, så tror hun hurtig falder til.
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
12 SEP
 
I går var vi til den sidste udstilling for os i år, vi må sige vi sluttede med et særdeles flot resultat.
Vi havde vores 1 års Ejstrups Alina med, meget spændt var vi, da vi jo købte Alina som føl, hos min veninde Gitte fra stutteri Ejstrup.
Vi havde endnu ikke haft Alina udstillet, da vi først nu syntes hun var helt klar.
Allerede da vi skulle vaske Alina mm, inponerede hun os, hun er den mest rolige 1 års jeg har arbejdet med, også i Sulsted kunne jeg ikke mærke at hun aldrig havde været i byen før, skøn skøn plag at arbejde med.
Alina gik fløj og fik 42 point og fik beskrivelsen :
Særdeles god type  9
Særdeles gode og udfyldte rammer, god hals og overlinie  9
Passende føre lemmer  8
God skridtlængde med god indundergreb  8
God jordvindene trav med godt indundergreb  8
 
Alina blev senere nr 3 i finalen i Best in show, så vi var meget stolte da vi kørte hjem.
 
Øverste billede taget af Anna Gamsgaard Frederiksen
 
 
 
Stort tak til Torpegaard Sulsted for den fine ærespræmie.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2 Aug
 
Jeg har fået et godt tilbud i Holland, så den 18 Aug kommer min nye hoppe Scarlet v. Ruimzicht, en KROON hoppe på 9 år.
Ville egentlig ikke have flere ponyer, men besluttede mig at købe en drægtig hoppe, da jeg detsværre kun får et føl til foråret.
Scarlet har fået følpræmie, twenterpræmie som 1 års og enterpræmie som 3 års.
Hun er efter :
                                                                           Light v.d vuurbaak
                                         Plutus v. dorpzicht
 
Alain v.st nieuwemoed                                  Highfield senga
 
                                                                          Rosson of transy
                                        Oedske v.dorpziht
                                                                         Julie of marshwood
 
                                                                          Newton v. dorpzicht
 
                                       Cansas v st. possiemis
 
                                                                           Willemijn v. st prossemis
Gloria v. ruimzicht
                                                                            Mantlepiece of marshwood
 
                                       Victoria v. d broeksteeg
 
                                                                            Nimf v.d broeksteeg
 
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
                                                
 
 
 
                                        
2. Sep
 
Den 17 Aug blev mit første Dansk Varmblods hoppeføl, HEDEGÅRDENS LAZAYA udnævnt til ELITEHOPPE.
Skønt er det især at det er på kun 2 stk afkom, som begge også er opdrættet af mig.
Stort tillykke til Mette og Annika Larsen i dronninglund, som købte Lazaya af mig for nu 7 år siden. Annika ejer også Lazayas barnebarn Hedens Danica, som de købte for nu 2 år siden..
Stort tak til dem for alle de skønne sms om nyheder om Laz og Danica
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
2 SEP
 
HURRA HURRA , jeg har fået gendannet det meste af min hjemmeside under nyheder, kom jo til at slette alle nyheder i sidste uge , ved en stor fejl...
Men heldigvis her jeg en rigtig klog veninde som fandt disse nyheder på nettet, så nu er de kommet på igen. Detsværre er der nogle ord der er gule og grønne, men pyt nyhederne er der :) tusind tak til Rikke
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
28 AUG
 
Pga en teknisk fejl, er min nyhedsside detsværre blevet slettet. så 2 års arbejde med nyheder er væk....øv øv øv
 
--------------
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
-----------------
10 AUG
 
I dag har vi sagt farvel til Smevallens Eloge.
Eloge havde detsværre dårligt sæd, så han er kommet hjem på stutteri Hagenstrup, som har solgt ham som kørepony.
Det er virkelig med stor sorg at vi måtte aflevere ham igen, men håber han fåe et rigtig godt liv som kørepony.
Glæder os over at vi fik en´hoppe drægtig efter ham, så nu venter vi spændt ;)
Vi vil takke stutteri Hagenstrup for sammenarbejdet om Eloge.
 
Vi har valgt vi kun tager Ejstrups Alina med til plagskue i Sulsted, de andre får nu en fortjent vinterpause, de har været meget afsted siden april til nu..samt vi er også selv ved at være mættet af skue, men syntes lige at Alina skulle udstilles en enkelt gang i år, hun har jo aldrig været udstillet, så er ekstra spændene for hende og for os..
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.:
30 JULI
 
SOLGT
 
I går flyttede Vestbjergs Sara til Lundhede, til Lucie og melanie Mikkelsen. Hun skal være hyggepony og rigtig forkæles og nusses om, er sikker på Sara tror hun er kommet til himmelen :)
 
Smevallens Eloge rejser til Horsens egnen, i uge 33 , der skal han være kørepony..
Kommer til at savne disse to skønne ponyer, men der skal jo nogle ud en gang imellem, hvis de ikke kan bruges i avlen.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
30 JULI
 
Så er vi kommet hjem fra et skønt dyrskue i Hobro, vi havde det dejligste dyrskue vejr og i skønt selvskab med dejlige shetlændermennersker. Tak til jer alle.
Jeg havde Hedens Tineke på 2 år med, hun gik fløj med 23 point og fik en flot ærespræmie fra shetlænderforeningen.
Tineke fik KUN ros fra dommerne Henning Lund og Ole Pårup, så stolt er man :)
Stort tillykke til de andre ærespræmie vindere, stutteri lille rosendal, stutteri Højlund og stutteri Mosbækminde samt til samlingen fra Valsgård
 
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
18 JULI
 
I fredags havde vi Smevallens Eloge med på hestehospitalet i Nørhald, som vi har benyttet i rigtig mange år. Vi ville gerne købe denne skønne hingst ogg ville derfor ha hans sæd kikket igennem, også fordi vores hopper har gået om og flere er tomme i år..
Med stor sorg, fandt vi ud af hans sæd er meget dårlig, så nu skal Eloge finde et nyt hjem som kørehest...så hvis noget mangler en bund stabil køre pony er haan MEGET BILLIG til blivende hjem, ellers må han jo komme på de evige græsmarker :(øv
 
Lørdag skulle vi til årets hoppekåring, og igen var uheldet efter os...da vi skulle til at læsse Vestbjergs Tatainna var hendes knæ låst fast, så hun viste ikke de bevægelser som hun kan vise..
Hun blev kåret i 2A med 8-7-7-7-8 og fik beskrivelse : knap hamonisk hoppe af god type, kønt hoved og godt øje. God tøjlelængde, overbygget lidt lang ryg.  Knap føre lemmer , lidt små hove, knap velmarkerede led.
Bevægelsen i skridt er tilfredstillende savner fremdrift, lidt smal fortil. Bevægelsen i trav er mere erergisk, godt indundergreb, savner afskub.
tror bestemt at hun kommer till kåring om et par år...
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1-3 JULI
 
Så er Landsskuet overstået for denne gang, lidt ærgeligt fik vi ikke det ønskede 23 point, men dette var vi straks klar over, da vi fik det "forkerte" hold dommere.
Er ikke i tvivl om at den ene dommer dømmer personligt, og dømmer trækker frem for hesten, men efter gentagende gange og ganske åbenlyst for andre også, så må vi ta den beslutning, at vi ikke kommer til de skuer hvor han er dommer :(
Der må da væren nogle dommere som er galt på den, da det er langt at gå fra 24 point til 22 på 14 dage, en´må da ta stort fejl...
Mærkeligt nok er han så fræk, at begynde at "undersøge" min pony på staldgangen dagen efter bedømmelsen...hvad skulle det lige til for ? den var jo bedømt...
Ellers havde vi nogle rigtig hyggelige dage i Herning, skønt med alle de dejlige ponyfolk, og sikke flot stalden var pyntet op..
Endnu en gang stort tillykke med de andres flotte placeringer, især til Camilla og Christina Vihrs med deres fløjpladser og til Bådsgård med deres flotte samling..samt til Lille Rosendal med deres flotte placeringer. Flot  er det at shetlandsponyerne fik Bedste hingst og sølv i Bedste 3 års..
På gensyn næste år
19 JUNI
 
De sidste par dage, har vi været til dyrskue i Horsens, sikke et skønt dyrskue, men masse af snak og hygge med andre shetlænderfolk.
Vi havde vores 2 års Hedens Tineke med, hun gik fløj med 23 point og blev indstillet til skuets bedste 2 års, hvor hun hvis blev nr 4
Vi havde også vores 3 års Vestbjergs Tatainna med, hun var alene på sit hold, men fik 24 pointt og ærespræmie, og blev instillet til skuets bedste 3 års, der blev hun en flot nr 2 efter en særdeles lækker welsh hoppe som var en sikker vinder.
Så bilen var endnu en gang fyldt med ærespræmier på vej hjem, da hun også fik en præmie for 2 bedste hoppe.
Tak til Hornsryd Købmandsgård for den fine ærespræmie, detsværre var der ingen giver på den anden præmie
 
DAGENS HØST :
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
9 Juni
 
I går fik vi Scannet Vestbjergs Tabita, hun er drægtig med Smevallens Eloge i første forsøg.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
4 JUNI
 
I dag har jeg været til Dyrskuet i Nibe, men min 2 års Hedens Tineke.
Hun fik 24 point og ærespræmie, og blev SKUETS BEDST HEST, og får derfor en vandrepokal også...
Skønt at andre også syntes at min øjesten er skøn :)
Stort tillykke til de andre ærespræmie vindere, skønt med så mange gode shetlændere .
Tak til alle andre shetlænder udstillere, var en hyggelig da med jer ;)
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
 
11 Maj
 
Nu er Eloge lukket i stod med alle hopperne, har også bedækket den første, så håber vi får nogle små Eloger næste år.
 
Har i dag købt ny pony, har fået mulighed for at købe mit drømmeføl Vestbjergs Tenna. Mor er Vestbjergs Tasja og far er Bukkerupgårds Erasmus. Tasja er jo mor til mine 1 kl hopper Tassi og Tabita og mor til Vestbjergs Tikka som jeg solgte sidste år, så alle Tennas søstre er kåret i 1 kl.
Glæder mig til at få udstillet med hende, når den tid kommer. Nu skal hun lige nyde sommeren med sin mor på stutter Vestbjerg.
 
Tusind tak til Stutteri Vestbjerg for jeg måtte købe hende.
 
Billederne viser Vestbjergs Tenna få timer gammel
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
18 APRIL
 
Var i går den 17 April, til unghesteskue i Skive. Vi havde valgt at ta vores 2 års Hedens Tineke og vores 3 års Vestbjergs Tatainna med. Dette viste sig at være et godt valg.
 
Hedens Tineke fik beskrivelsen : Særdeles god og feminin hoppe med god hårvækst. God men lidt lang midtstykke. Velmarkerede lemmer med gode hove. God og takfast skridt. Let og jordvindene trav.
 
TYPE : 9
BYGNING : 8
LEMMER : 8
SKRIDT : 8
TRAV : 8 TOTAL 41 POINT OG ÆRESPRÆMIE
 
Vestbjergs Tatainna gik fløj og blev B.I.S vinder. Fik beskrivelsen : Særdeles smuk og fenimin hoppe med god hårvækst. Særdeles god bygning. Godt ført fundament med store hove. Aktiv og takfast skridt. Særdeles aktiv trav.
 
TYPE : 9
BYGNING : 9
LEMMER : 8
SKRIDT : 8
TRAV : 9 TOTAL 43 POINT ÆRESPRÆMIE OG B.I.S VINDER.
 
 
Dejlig overaskende og glædelig dag.  Er jo meningen at de begge skal være vores kommende avls hopper, da vi detsværre mistede begge deres mødre sidste år.
Tatainna købte vi med hendes mor da hun var 1 uge gammel. Hun er det sidste hoppeføl min kære Morfar fik avlet inden hans død for snart 2 år siden, så en stor tanke gik naturligvis til ham..
Begge hopper har Bukkerupgårds Erasmus SH 380 til far.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
18 APRIL
 
I går morges blev vores eneste føl født, det blev et flot stort hingsteføl på 65 cm.
Han er efter Vestbjergs Tabita og Mosbækmindes Morris der begge er kåret som champion, så hans stamtavle er super.
Han er døbt Hedens Toke
 
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
 
 
23 MARTS
 
Har lige modtaget nye billeder af  Hedegårdens Wixi s afkom, de er begge lige blevet tilredet..
 
Hedens Danica 4 år
 
 
Hedens Cognac 3 år
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
23 MARTS
 
Den 10 Marts var jeg til Dansk Varmblods store hingstekåring i Herning, Torsdag aften var der Clinic ved verdensmester Edvard Gal, i denne Clinic skulle han undervise Rune Willum og Hedens Dimarco
Dette var den skøn aften, og dejligt at se Dimarco igen.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
 
 
 
7 MARTS
 
 
DANSK VARMBLOD
Nu er det omkring 1,5 år siden jeg solgte den sidste DV hest,  har bestemt ikke fortrudt, men savner da lidt de store smukke dyr ;)
Dog har jeg god kontakt med dem alle, så følger gerne med på sidelinien :) og elsker de små mail eller tlf opkald med nyheder om mine "gamle" heste.
 
HEDENS DIMARCO har igen i år gjort det godt til stævnerne, han er lige blevet B hest i dressur, og har blandt andet vundet MB1  og nr 2 i MB2 til landsstævne sidste i febuar.
 
HEDENS DANICA har lige været i tilridning, og roses meget for sine gangearter.
 
HEDEGÅRDENS  WIXI ( søster til Dimarco, mor til Danica og Cognac) er lige straks klar til debu i M klasserne
 
HEDENS COGNAC har også lige været i tilridning, roses meget for sit lærnemme og rolige sind, rides af sin 14 årige ejer Mille.
 
Her er et par billeder af Cognac :
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
22 FEB 2011
 
I går den 21, mistede Vestbjergs Tasssi sit ventende føl 3 mdr før tid.
Jeg kom hjem fra job og tænkte, føj der ligger en død ræv i folden...pludselig slog det mig at det kunne jo også være et føl.... jeg fløj ud af bilen, og detsværre var det sandt :(  et lille flot rød hingsteføl som var helt stiv af frosten.
Nu måtte jeg så rundt og løfte haler, for at finde ud af hvem der havde mistet sin føl, begge hopper så okay ud og stod og spiste vrap.
Men da Tassi kom hen til mig, kunne jeg se hun havde lidt blod i halen, så måtte have hende ind og kontakte min dyrlæge.
Dyrlægen kom og gav hende et par pencelin stave i børen, og ellers var hun helt ok, han kunne så bekræfte min mistanke, han var død da hans navlestreng var snoet rigtig mange gange som et reb...Øv hvor er det bare trist, det er nu det 4 føl jeg mister efter hende :(
Heldigvis har ingen af dødsfaldene været Tassis skyld, så vi må bare prøve igen...
Tassi er slet ikke mærket af et hun har mistede sit føl, så det er en stor trøst.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ÅRET DER GIK....
 
Så er år 2010 snart gået, det har været et rigtig trist år, med mange mistet ponyer.
 
Det startede med at HEDENS TINNI, brækkede nakken i folden og måtte aflives i Feb.
I April mistede jeg mit første shetlænder opdræt HEDENS TITTI og hendes ufødte føl, Titti som uden tvivl var staldens øjesten, fik tarmslyng 3 uger før hun skulle fole, og måtte efter et døgns hård kamp aflives....Det var så begge Tassis hoppeføl der døde 2010..
Heldigvis har jeg Tittis hoppføl Hedens Tineke.
I Sep måtte vi igen ta afsked med en pony Vestbjergs Theresa havde fået dårlig hofte så måtte også på de evige græsmarker..
 
Vi fik 2 føl i år, dog to hingsteføl som begge er solgt.
 
Vi har i årets løb solgt en del ponyer her fra stedet:
 
VESTBJERGS TIKKI, til Mosbækminde
 
VESTBJETGS TIKKA, til Camilla Lybeck
 
VESTBJERGS TOP, til Charlotte Malle i sønderjylland
 
HEDENS TIGER, til Trine Nina i vinderup
 
HEDENS TARZAN, til Stutteri Bjørholm
 
MOSBÆKMINDES WILMA, til Anette i Havndal
 
Har desuden solgt MILLE KÆRBO for Stutteri Vestbjerg, til Camilla Lybeck. Samt solgt Vestbjergs Carlo og Vestbjergs Thomas til Tanja i sønderborg
 
 
 
Det er også kommet dyr på stedet:
 
EJSTRUPS ALINA
 
SMEVALLENS ELOGE
 
Og vores hund Ayoe som er Østrisk Pincher.
 
 
Vi glæder og til at få udstillet vores ungdyr i løbet af det nye år, samt få føl efter Bukkerupgårds Erasmus og Mosbækmindes Morris til April.
Detsværre er Vestbjergs Sarah tom.
 
Vil lige benytte lejligheden til at ønske alle shetlænder venner RIGTIG GLÆDELIG JUL, SAMT ET GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR.
Glæder mig til at se jer alle i det nye år.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
24 NOV
 
Den 24 nov flyttede Hedens Tarzan ned til stutteri Bjørholm, han skulle være selvskab til hendes anden indkøbte hingsteføl.
Vi ønsker Heidi tillykke med ham, og ønsker jeg alt held i fremtiden.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
9 NOV
 
I dag har vi solgt Vestbjergs Top, til en sød pige fra Vojens, hun vil bruge ham til kørepony og stille ham til kåring , når den tid kommer..
Han bliver hentet på lørdag d 13 nov.
Vi ønsker Charlotte hjertelig tillykke med ham.
 
Vi har søndags hentet Tabina, Tineke og Sara hjem fra græs, dejligt at få dem hjem igen.
 
Toppen hentede vi hjem i går, da købere kom i dag, heldigt da det i dag er et rigtig træls vejr.
 
Vi har i sidste måned haft tandlægen på besøg, vores gamle opstalder Bølle fik ordnet tænder, samt Eloge men han trængte nu ikk, med da dyrlægen jo var bestilt , fik han dem lige pudset lidt..
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
10 Okt
 
I fredags den 8 solgte vi Hedens Tiger,  til Trine Nina fra Vinderup. Han skulle gå sammen med hendes andet shetlænderføl Bølle. Med tiden skulle Tiger også på et par små skuer.
Er ikke i tvivl om at han får et rigtig godt hjem.
Vi ønsker Trine og kæresten alt held og lykke med ham.
 
 
I går den 9 skulle vi ha været til Kimberskuet med vores 2 års, men da jeg skulle læsse hende, var hendes knæ låst fast, og måtte derfor til skue uden pony :( rigtig øv da hun nu ser rigtig godt ud...
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
25 SEP
 
Hedens Dimarco, og Rune Willum er nu udtaget til finalen DSA for 6 års heste, ligledes er han også i finalen i Sverige for 6 års heste, da det detsværre ligger i samme uge, er det stadig ikk helt besluttet hvor han starter..
 
 
I går fik vi hentet Ejstrupe Alina hjem. Glæder os til at komme til at arbejde med hende.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
20 SEP
 
På fredag den 24 Sep, skal vi til Varde hos Min veninde på stutteri Ejstrup.
Vi har for et stykke tid siden købt  Ejstrups Alina, et dejligt brun broget hoppeføl efter Diamond Hagenstrup.
Alina er helsøster til Ejstrups Annimace, som blev jyllands bedste føl 2008, og har siden da fået flere præmier til føl og plagskuer.
Sidst i Vestbirk 2010 hvor hun blev bedste 2 års hoppe.
Hun er også helsøster til Ejstrups Aia, som ejes af stutteri Dalbo. Aia har i år fået 40 point til fynbo skuet Sep 2010.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 sep
 
Vi har det sidste stykke tid været igennem en masse ting, som ikke kun har været sjovt..
I går tog vi afsked med vores dejlige hoppe Vestbjergs Theresa, som fortjente at få fred, efter lang tids halten, efter hun dels blev sparket på et forben, samt hun har ødelagt sit bækken i fødslen.
Heldigvis har vi 2 dejlige hoppeafkom på 2 og på 1 år efter hende.
 
Vi har også taget afsked med Mosbækmindes Jamie Lee, som er gået tilbage til opdrætter, får så  rød hoppe Mosbækmindes Wilma istedet. Wilma er naturligvis en hoppe som skal sælges igen, da vi istedet for Jamie har købt en anden broget hoppe.
Wilma er en sød og mild børnepony som jeg derfor er ved at tilkøre, så hun kan sælges som brugspony.
 
Vi har defor købt et brunbroget hoppeføl hos min veninde fre stutteri Ejstrup i Varde.
Hun hedder Ejstrups Alina og er helsøster til Ejstrups Annimace som blev bedste hoppføl 2008 i jylland.
 
 
VESTBJERGS THERESA KÅRET MED 40 POINT.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
18 AUG
 
I dag har vi hentet vores hingst hjem, vi har været så heldig at få et godt tilbud fra Finn Ravn, om vi må leje SMEVALLENS ELOGE SH 444. kåret i 1 kl med 45 point. Og blev Junior standart champion som ung.
Vi havde luftet tanken om egen hingst, da Mormor ønske at udleje Erasmus næste år, og vil gerne have hopperne hjemme, så vi kan arbejde mere med føllene.
Glæder os til at lære Eloge at kende, men sikke nem han er, dejlig med så roligt et sind. Som han heldigvis giver vidre til sine føl.
 
 
 
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
13 AUG
 
Den 13 aug var vi på ferie i sønderjylland, ved den lejlighed besøgte vi min veninde Gitte som har shetlænderstutterit Ejstrup ved Varde, dejlig at se deres lille slot og deres dejlige ponyer.
 
Vi var også omkring Ribe for at besøge vores ponnyvenner på stutteri Vadehavet, også dejligt at se deres gård og dejlige ponyer, og selvfølgelig en lang og hyggelig ponysnak :)
 
Stor tak til Gitte og De Baan for deres gæstfrihed:)
 
Den 13 sluttede vi dagen af med et distriktstævne i Hvemmelev, der skulle Hedegårdens Wixi og hendes Ejer Anitta Laugersen starte LA 4.
Dejligt at se Wixi igen, nu er det jo lige et år siden at Anitta købte hende.
Wixi så drøn godt ud, og dansede banen rundt, så de vandt :)
Anitta startede hende i LA5 om lørdagen , hvor der blev til en flot 3 plads efter en delt 1 plads. FLOT:)
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
31 JULI
 
Den 31 juli, var vi til det årlige dyrskue i Hobro.
I år var det Vestbjergs Sara der var med, og for første gang skulle jeg udstille en sort pony :)
Sara fik 22 point og en god beskrivelse :Hoppe af god type med god behåring, Kønt hoved og god hals. gode lemmer, bevægelsen er vid i skridt, god og let i trav.
 
Detsværre er Sara scannet tom, så hun får ingen Liam føl næste år.
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..
20 JULI
 
Lørdag den 17 juli var vi til hoppekåring med Vestbjergs Sara, dette gik ikke helt som ønsket da hun blev kåret i 2B, men fik en god beskrivelse, derfor vil jeg ikke udlukke at hun kommer afsted igen, manglede jo kun 1 point til 2A.
 
TYPE 8
BYGNING 8
LEMMER 6
BEVÆGELSE SKRIDT 7
BEVÆGELSE TRAV 7
 
I ALT 36 POINT KÅRET I 2B
 
Udtryktfuld hoppe af god type og godt hårlag, god overlinie, god tøjlelængde, god dybde.
Knap førre lemmer og smalle hove. Bevægelse i skridt og trav er tilfredsstilledene.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
8 JULI
 
Så har vi holdt den første uges sommerferie, nemlig på Landsskuet i Herning sammen med min kære Mormor og min veninde.
 
Jeg havde Vestbjergs Tassi med, hun gik ikke så godt som ventet, da hun ikke ville trave igennem på grusbanen, så fik fortjent 22 point, men fik dog en flot beskrivelse :
 
Køn hoppe af god type, kønt hoved men lidt kort hals. Noget fed over mankestykket.
Jævn føre lemmer. God muskelatur i bagparten. Bevægelsen er energisk men mangler afskub.
 
Dette var en rigtig god tur, men masse af dejligt vejr og rigtig hyggeligt sammenvær med andre shetlænderfolk.
Fin reklame for shetlænderne fik vi , da båbe skuets bedste 2 års, hingst og samling var shetlændere, Stort tillykke til deres ejere og opdrættere herfra.
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
24 JUNI
 
I dag er Vestbjergs Tassi scannet drægtig med Bukkerupgårds Erasmus, dette er super dejligt, da jeg i sammenråd med dyrlægen måtte lave et forsøg..
Tassi er noget overvægtig af at gå en mdr ved hingsten, og derfor turde jeg ikke sende hende på døgnfold deroppe igen, så vi prøvede at sprøjte ægget af, og køre derop døgnet efter, så Erasmus kunne bedække hende ved hånd et par gange om aften.
Dette lykkes og hun er nu drægtig:)
 
Vestbjergs Tabita er også scannet drægtig ved champion hingsten Mosbækmindes Morris, men Vestbjergs Sara var tom. Hun kommer en sidste gang op til Liam of Borgie. Kan lige nå en sidste gang inden kåringen...
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
23 JUNI
 
 
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
20 JUNI
 
I går den 20 Juni, hentede vi vores hundehvalp Horslev´s Ayoe.
Hun har været den nemmeste lille hvalp, hun lystre og har endnu ikk haft upser på gulvet :)
Bliver så spændene at se hvordan hun udvikler sig.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
19 JUNI
 
Lørdag den 19 juni, havde jeg Vestbjergs Tassi med til Løgstør dyrskue,  Tassi var ærgelig nok alene på Goldhoppeholdet, da der var et par afbud og min egen Vestbjergs Sara gik hos Hingsten.
Tassi fik igen 24 point og ærespræmie og blev bedste shetlænder og skuets 3 bedste hest.
 
Samme dag var Hedens Dimarco og Rune Willum til finalestævne i Middelfart, hvor de 4 heste til VM for 6 års heste skullle udvælges.
Lørdag blev de flot nr 4, men dersværre var de ikk så sikker om søndagen og derfor blev det til en reservebillet til VM..
Tillykke til Gunnarlunda og til Slottet, tak for en hyggelig dag :)
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
18 JUNI
 
Hedens Danica har den 18-19 været udstillet på Hjørring Dyrskue.
Danica gik fløj i 3 års holdet med 22 point (de andre fik 20 point)
Hun fik meget ros, men er endnu ikk helt færdigudviklet og manglede derfor rammer, fik ros for hendes gangearter og for hendes ædelhed.
 
Dejligt at se hende igen, og hold da op hvor er hun blevet stor...hun vokser og vokser.
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
 
15 JUNI
 
Nu var tiden inde for at Tassi skulle lave noget for føden, hun har ikk lavet andet en udstilling i hendes 12 årige liv,
Hun er jo gold i år, så tænkte at nu kunne tiden være inde til at prøve...
Var lidt spændt på hvordan hun ville reagere, da hun bestemt ikke syntes om rytter på ryggen, og hun er lidt sippet med nye ting.
 
Jeg har dog haft hende i sele nogle gange i foråret, og igen i sidste uge, og i går spændte vi vognen efter, og hun gik som om hun ikk har lavet andet...
I dag fik vi travet lidt i ottetal og også dette tog hun i stiv arm.:)
 
Sikke dejligt at ha en kørepony igen :)
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.:::.
9 JUNI
 
Så skulle alle hopperne gerne være drægtige, alle er bedækket,  Tassi var detsværre ikke drægtig første gang, men er nu igen bedækket ved Bukkerupgårds Erasmus...
 
Den 24 juni skal jeg så ha dem alle scannet, så må vi håbe at der er 3 små føl på vej.
 
Lige et billede af Vestbjergs Tassi fra den 5.6.10
 
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
6 JUNI
 
I går var vi til Nibe dyrskue med Vestbjergs Tassi. Vi hentede hende fredag hos Erasmus, da hun skulle hjem og scannes og derefter gøres klar til skuet.
Detsværre var hun ikke drægtig, som kommer afsted igen..
 
Hun klarede det super flot på skuet, trods hendes lidt buttet krop :) det er jo første gang hun ikke har føl ii mange år..og da hun har gået på super græs hos hingsten, er hendes vægt øget kraftigt...
 
Tassi gik fløj med 24 point og blev skuets 2 bedste hest, slået af en fin jyde. Så hun blev skuets bedste shetlænder :)
Dette flotte resultat havde jeg ikke regnet med, så var en dejlig overraskelse.
 
En stor varm tanke måtte vi sende op til min kære  Morfar, somm detsværre døde den 6.6 for et år siden.
Min veninde havde hendes 3 års Vestbjergs Sassi med, hun gik også fløj med ærespræmie, så bedre måde kunne vi ikke mindes Morfar på denne weekend.
 

 

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 MAJ
 
Så er tiden inde for tilmeldingen til kåringen, har i dag besluttet at tilmelde Vestbjergs Sara,  hun ser nu rigtig godt ud, og er forhåbentlig drægtig ved 1 kl hingsten Liam of Borgie. Vil helst ikk ha føl med til kåringen, så passer fint at hun er blevet klar.
Var ellers ikk noget jeg regnede med, da jeg købte hende for da var hun ikk i pæn form..
 
Vestbjergs Tassi er tilmeldt Landsskuet som goldhoppe, så glæder mig til dejlige dage med min veninde og min Mormor
Tassi er også tilmeldt til Nibe dyrskue, samt hende og Sara til Løgstør dyrskue
 
 
.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Maj
 
FANTASTISKE DIMARCO
 
Hedens Dimarco og Rune Willum, har i denne weekend startet deres debu i MB, denne klasse vandt de med 70,8 % og dette var kvalifikationen til 6 års Championatet, Dimarco vandt også denne start som 5 års.
Dimarco er derfor vidre til semifinalen.
 
Dagen efter startede de i indledende runde for 6 års heste, en runde hvor der udtages heste til at starte udtagelse til VM.
Denne klasse vandt de også :) så de er udtaget til at starte i udtagelse stævnet den 19 Juni, hvor de 12 bedste går vidre til endelig udtagelse ridt den 20 Juni.
 
Fantastisk at være opdrætter til så dygtig en hest.
 
Stort tillykke til ejer Patricia Florin og rytter Rune Willum.
 

 

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DEN 25 MAJ
 
Den 25, kom der et par unghopper på græs hos Mormor på stutteri vestbjerg.
Vi har været afsted med Tatianna, Tabina og Jamie Lee. 
 
Nu begynder tiden til årets første skue, vi henter Tassi ved hingst den 4 juni, da hun skal med til Nibe dyrskue d 5.
Det blev Tassi der kom med, da de andre ikke er færdig ved hingst, og de unge er på ferie..
Bliver dejligt at komme afsted igen, bliver sikkert en rigtig hyggelig dag, med min veninde og en masse andre shetlænderfolk.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helle Bundgård